Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Négy- és nyolcosztályos gimnázium Budapest szívében
hatter

Dedicatio – a hosszú szolgálat új elismerése

A Nevelési és Oktatási Bizottság ajánlására a 2023/24-es tanévben a MEE országos presbitériuma alapított egy új díjat. Az evangélikus köznevelésben eltöltött hosszú szolgálat elismerésére oklevelet és kitűzőt adományoz a 20, 30, 35 éve dolgozó pedagógusoknak. Az elkötelezettség, a kitartás és a fáradhatatlanság díját intézményi keretek között pedagógus napon, ballagáson, tanévzárón már közel 50 kolléga megkapta, a NYEPA ünnepi keretei között a 35 éves szolgálatukért kitüntetettek közül ketten, Gadóné Kézdy Edit és Urbán Ágnes vehették át az oklevelet és a kitűzőt.

Mindketten a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium tanáraként kezdték pályájukat, 1993-tól jelenleg is a Deák Téri Evangélikus Gimnázium tanárai. Urbán Ágnes az angol nyelvi munkaközösség vezetője, Érettségi vizsgaelnök, emelt szintű vizsgáztató, mesterpedagógus, a tanárképzésben mentortanárként fogadja az egyetemi hallgatókat. Kisgyermekkora óta a Deák téri gyülekezet tagja, a Lutheránia énekkarban ma is aktív szerepet vállal. A tanári karban az evangélikus hagyományok, az evangélikus gyakorlat egyik fő képviselője. Segíti a gyülekezet és az iskola közötti kapcsolattartást. Hite, Isten iránti bizalma segíti őt és a vele dolgozókat a nevelő munkában és a családi életben.

Gadóné Kézdy Edit 2005 óta a Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatója. Csapatjátékos, megbecsüli és támogatja kollégái munkáját, lelkesedése inspiráló kollégái és diákjai számára is. A természettudományok elkötelezett oktatója, a biológia tagozat megalakítója. Szakmai munkáját több díjjal is jutalmazták. 2012-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. A Magyarországi Evangélikus Egyház 2012-ben Tessedik Sámuel díjjal, 2015-ben Péterfy Sándor díjjal ismerte el munkáját. 2020-ban kiváló OKTV versenyfelkészítő elismerést, valamint Rácz Tanárúr életműdíjat kapott. Tanítványaival szoros, emberileg mély kapcsolatot alakít ki. Sokak életét, családalapítását, pályáját kíséri figyelemmel, és sok diákja példaképként tekint rá.

A fenti cikk teljes terjedelmében olvasható az EPSZTI oldalán.