Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Négy- és nyolcosztályos gimnázium Budapest szívében
hatter

A jelentkezésről

A jelentkezésről

Keresztyén, felekezetükhöz kötődő, jól tanuló, jó magaviseletű gyerekek jelentkezését várjuk.

Felvételi tájékoztatóra hívjuk az érdeklődőket 2019. február 1-jén du. 4 órára, amelynek keretében bemutatjuk az iskola életét, valamint tájékoztatást adunk a jelentkezésről, a felvételi menetéről és a következő évben induló osztályaink jellegéről.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy iskolánkban az egységes (központi) felvételi rendszer szerint folyik az írásbeli felvételi vizsga.

Minden hozzánk jelentkező tanulónak ki kell töltenie az alábbi dokumentumokat:

1. Tanulói jelentkezési lap írásbeli vizsgára

Letölthető innen.

Ez a jelentkezési lap beküldendő az egységes, központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középfokú intézmények közül abba az egyetlen iskolába, amelyben a jelentkező diák a központi felvételi vizsgát meg kívánja írni. (A Deák Téri Evangélikus Gimnázium is ezek közé az iskolák közé tartozik)

A központi írásbeli felvételi vizsgára való jelentkezés határideje: 2018. december 7.

2. Központi jelentkezési lap és Tanulói adatlap

2018 januárjától az Oktatási Hivatal nem fogad el kézzel kitöltött jelentkezési lapokat.

A tanulói jelentkezési lapokat és az adatlapot az általános iskolások 9. évfolyamra történő jelentkezése esetén kizárólag az általános iskola intézi.

Az 5. osztályba jelentkező tanulók esetében is választhatja a szülő az általános iskolán keresztül történő jelentkezést, de ha ezt nem kívánja igénybe venni, akkor dönthet az egyéni jelentkezés mellett. Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap(ok)) a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd kinyomtatva postai úton továbbítani a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba. Ez a program várhatóan 2019 januárjában – az általános felvételi eljárás kezdetén – lesz elérhető az Oktatási Hivatal honlapján.

A 6 vagy 8 osztályos gimnáziumból 9. évfolyamra jelentkező tanulókra ugyanazok a rendelkezések vonatkoznak, mint az 5. osztályba felvételizőkre.

A központi jelentkezési lap és tanulói adatlap továbbításának határideje: 2019. február 18.

3. Saját jelentkezési lapunk

Nyolcosztályos tagozat
Négyosztályos tagozat

vagy átvehető az iskola portáján, de beszerezhető az összes budapesti és számos vidéki evangélikus lelkészi hivatalban is. Ezt a jelentkezési lapot lelkészi/hitoktatói ajánlás és a keresztlevél kíséretében kérjük az iskolánkba eljuttatni.

Saját jelentkezési lapunk beérkezésének határideje: 2019. február 18.

A felvételi eljárásért felelős igazgatóhelyettes: Victor Mónika (mvictor@deakteri.hu)