Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Négy- és nyolcosztályos gimnázium Budapest szívében
hatter

A jelentkezésről

Keresztyén, felekezetükhöz kötődő, jól tanuló, jó magaviseletű gyerekek jelentkezését várjuk.

Felvételi tájékoztatóra hívjuk az érdeklődőket 2018. február 9-én du. 4 órára, amelynek keretében bemutatjuk az iskola életét, valamint tájékoztatást adunk a jelentkezésről, a felvételi menetéről és a következő évben induló osztályaink jellegéről.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy iskolánkban az egységes (központi) felvételi rendszer szerint folyik az írásbeli felvételi vizsga.

Minden hozzánk jelentkező tanulónak ki kell töltenie az alábbi dokumentumokat:

1. Tanulói jelentkezési lap

letölthető innen

Ez a jelentkezési lap beküldendő az egységes, központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középfokú intézmények közül abba az egyetlen iskolába, amelyben a jelentkező diák a központi felvételi vizsgát kívánja írni. (A Deák Téri Evangélikus Gimnázium is ezek közé az iskolák közé tartozik)

A központi írásbeli felvételi vizsgára való jelentkezés határideje: 2017. december 8.

2. Központi jelentkezési lap és Tanulói adatlap

letölthető lesz innen

A tanulói jelentkezési lapot és az adatlapot a 9. évfolyamra történő jelentkezés esetén az általános iskola továbbítja, az 5. osztályba jelentkező tanuló esetén pedig vagy az általános iskola vagy a szülő juttatja el a középfokú iskolába és postázza az adatlapok első példányát a Felvételi Központba (9001 Győr, Pf. 681).

A központi jelentkezési lap és tanulói adatlap továbbításának határideje: 2018. február 19.

3. Saját jelentkezési lapunk

letölthető lesz innen

vagy átvehető az iskola portáján, de beszerezhető az összes budapesti és számos vidéki evangélikus lelkészi hivatalban is. Ezt a jelentkezési lapot lelkészi/hitoktatói ajánlás és a keresztlevél kíséretében kérjük az iskolánkba eljuttatni.

Saját jelentkezési lapunk beérkezésének határideje: 2018. február 19.

A felvételi eljárásért felelős igazgatóhelyettes: Victor Mónika (mvictor@deakteri.hu)